Mój pierwszy sernik który zrobiłam nie posiadaj±c przepisu i puszczaj±c wodze fantazji. Dużo było strachu zanim opu¶cił piekarnik, ale efekt był bardzo satysfakcjonuj±cy.

Składniki:
2 opakowania kruchych ciastek
6 łyżek masła
2 limonki
2 szklanki borówki amerykańskiej
pół kilograma białego sera
350 ml ¶mietany kremówki
pół szklanki cukru
5 jajek
1 budyń waniliowy

Sposób wykonania:
Ciastka pokruszyć zmiksować z masłem i wyłożyć nimi formy do tarty. Ser zmiksować z żółtkami i cukrem. Dodać budyń. Białka i ¶mietanę ubić w osobnych naczyniach i dodać do sera. Do powstałej masy dodać skórkę z limonki i borówki, a następnie delikatnie wymieszać.
Wypełnić mas± foremki, ozdabiać plasterkami limonki i borówkami.
Piec ok. 40 minut w temperaturze 180oC. Wystudzić, i wstawić do lodówki na cał± noc.

Smacznego!
PS. Z podanego przepisu wychodz± dwie tarty o ¶rednicy 24 cm.
