Wpisy z tagiem: fasolka

poniedziałek, 10 stycznia 2011

Po wszystkich przek±skach i słodko¶ciach przyszedł czas na talerz konkretnej ciepłej strawy :) Moje pierwsze własne Chili con carne. Przyrz±dzałam je w ilo¶ciach hurtowych, ale podam przepis proporcjonalnie mniejszy  :)

Chili con carne

Składniki:
1/2 kilograma mielonego mięsa wołowego - najlepiej jak zmielimy sobie sami kawałek wołowiny w domu
1 czerwona cebula
pół główki czosnku
olej
mała puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasolki
puszka lub kartonik pomidorów
1 łyżka słodkiej papryki
1 łyżka chili - pieprzu Cayenne
sól

Sposób wykonania:
Na rozgrzanej patelni poddusić cebulkę, a następnie smażyć wołowinę. Dodać sól i paprykę. Kiedy mięso zaczyna się rumienić, przełożyć je do garnka, dodać pomidory a następnie kukurydzę i fasolkę. Na samym końcu dodać przeci¶nięty przez praskę czosnek, doprawić w razie potrzeby i gotować jeszcze ok. pół godziny na wolnym ogniu. Potrawa powinna być bardzo ostra. Podawać z pieczywem.

Smacznego!

| < Listopad 2017 > |
Pn Wt ¦r Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Tagi
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów