Wpisy z tagiem: kotlet

poniedziałek, 15 paĽdziernika 2012

Ciekawy dodatek do obiadu lub szybka przek±ska. Je¶li wybierzecie duży dorodny kapelusz, to pomimo jego lekko¶ci niesamowite jest jaki okaże się syc±cy ;) Pamiętam je z dzieciństwa i nie jadłam ich całe wieki;) Polecam!

Kania panierowana

Składniki:
kanie
m±ka
jajko
mleko
bułka tarta
szczypta soli, pieprz

Sposób wykonania:
Kanie delikatnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Obtoczyć w m±ce, jajku roztrzepanym z mlekiem (przyprawionym sol± i pieprzem) i bułce tartej. Smażyć na patelni, na rozgrzanym oleju.

Smacznego!

| < Listopad 2017 > |
Pn Wt ¦r Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Tagi
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów