Wpisy z tagiem: mahi mahi

pi±tek, 28 wrze¶nia 2012

Pyszna rybka o której istnieniu do tej pory nie wiedziałam. Znana też jako koryfena, dorado lub dolphinfish. Ja swoj± złowiłam jaki¶ czas temu w Lidlu i bardzo Wam j± polecam.

Mahi-Mahi z grila

 

Składniki:
4 nieduże filety z mahi mahi
¶wieżo wyci¶nięty czosnek (kilka z±bków)
sok wyci¶nięty z limonki i/lub cytryny
gar¶ć ¶wieżych, wysiekanych ziół (tymianek i bazylia)
dwie gar¶cie ¶wieżo wysiekanej pietruszki
odrobina imbiru

sól, pieprz ziołowy
olej (można pomin±ć przy patelni do grillowania)

Sposób wykonania:
Rybę rozmrozić. Zioła, czosnek, sok z cytryny wymieszać z łyżk± oliwy. Rybę przyprawić i posmarować marynat±. Wstawić na godzinę lub dwie do lodówki. Po godzinie wyj±ć z lodówki, odczekać około 20 minut. Grilować na patelni z obu stron aż będzie rumiana.
Podawać z ziemniakami z wody i surówk± z kapusty kiszonej.

Smacznego!

| < Sierpień 2017 > |
Pn Wt ¦r Cz Pt So N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Tagi
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów