Pyszna rybka o której istnieniu do tej pory nie wiedziałam. Znana też jako koryfena, dorado lub dolphinfish. Ja swoj± złowiłam jaki¶ czas temu w Lidlu i bardzo Wam j± polecam.

Składniki:
4 nieduże filety z mahi mahi
¶wieżo wyci¶nięty czosnek (kilka z±bków)
sok wyci¶nięty z limonki i/lub cytryny
gar¶ć ¶wieżych, wysiekanych ziół (tymianek i bazylia)
dwie gar¶cie ¶wieżo wysiekanej pietruszki
odrobina imbiru
sól, pieprz ziołowy
olej (można pomin±ć przy patelni do grillowania)
Sposób wykonania:
Rybę rozmrozić. Zioła, czosnek, sok z cytryny wymieszać z łyżk± oliwy. Rybę przyprawić i posmarować marynat±. Wstawić na godzinę lub dwie do lodówki. Po godzinie wyj±ć z lodówki, odczekać około 20 minut. Grilować na patelni z obu stron aż będzie rumiana.
Podawać z ziemniakami z wody i surówk± z kapusty kiszonej.
Smacznego!
