Wpisy z tagiem: schab

niedziela, 04 listopada 2012

Schab w całkiem nowej odsłonie. Smakuje wy¶mienicie i nie wymaga wiele zachodu. Polecam na niedzielny obiad :)

Schabowe roladki prowansalskie

Składniki:
6 plastrów schabu
gar¶ć oliwek
100g sera typu feta
gar¶ć kaparów
po gar¶ci ¶wieżych ziół (rozmaryn, bazylia, tymianek - można zast±pić suszon± mieszank± prowansalsk±)
kieliszek białego wina
sól, pieprz ziołowy
oliwa z oliwek

Sposób wykonania:
Dzień wcze¶niej mięso delikatnie rozbić, przyprawić sol±, pieprzem ziołowym, mocno obsypać ¶wieżymi ziołami. Skropić oliw± i zalać połow± wina.

Następnego dnia w miseczce rozmieszać pokrojone drobno oliwki, ser i kapary. Nakładać na plastry mięsa, zawijać, spi±ć wykałaczk±. Smażyć na oliwie po kilka minut z każdej strony, skrapiaj±c co chwilę reszt± wina, by mięso nie było zbyt suche.

Podawać od razu, najlepiej z frytkami i sałat± lodow±.

Smacznego!    

 

Schabowe roladki prowansalskie

| < Listopad 2017 > |
Pn Wt ¦r Cz Pt So N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Tagi
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów