Wpisy z tagiem: porzeczki
niedziela, 26 czerwca 2016
Czas zebrać porzeczki, tym bardziej, że nadchodz±ca burza mogłaby zrobić to za mnie ;) A jak już s±, to najlepiej będzie im w rumianej mufince. Kształt - innowacyjny - pierwszy raz wykorzystałam moja foremkę na mufinki w kształcie serduszek. W smaku tez trochę urozmaicenia, ponieważ poza owocami dodałam jeszcze skórkę cytrynow±. Kwaskowato¶ć letnich owoców i aromatu cytryny przełamuje słodziutka kruszonka, oblana lukrem. Polecam :) Składniki: Sposób wykonania:
niedziela, 12 lipca 2015
Lekkie, puszyste ciasto na upalne dni. Bez kremów i dodatków. Tylko biszkopt i letnie owoce :) Biszkopt: Smacznego!
poniedziałek, 03 wrze¶nia 2012
Wielk± zalet± muffinek jest to, że nawet najprostszy, podstawowy przepis dzięki sezonowym dodatkom i naszemu „widzimisię” okazuje się pysznym smakołykiem. Dzisiaj przyszła kolej na czarne porzeczki. Te owoce wspaniale spisuj± się w każdym cie¶cie. Polecam!
¶roda, 29 sierpnia 2012
Bardzo lubię kruche ciasto z mocno kwa¶nym dodatkiem. Czarna porzeczka pasuje mi idealnie, szczególnie kiedy w pieczeniu „samodzielnie” zamienia się w dżemik. Wszystko razem przykryte waniliow± piank± jest pyszne. Ciasto u nas znika kiedy jest jeszcze gor±ce. Można się poparzyć, ale warto :) Polecam! Składniki na ciasto:
sobota, 04 sierpnia 2012
Bardzo szybka i prosta tarta. Przez dodatek budyniu wilgotna. Jego słodki smak przełamuj± kwaskowate porzeczki. U nas prawie każdy kawałek wyrywali¶my sobie z ręki ;) Składniki: |
Tagi
|