Blog > Komentarze do wpisu

Jabłka w cie¶cie

Jaki¶ czas temu zainspirowały mnie u Dorotus jabłka w cie¶cie i postanowiłam wypróbować przepis. Skusiłam się jednak na wersję z ciasta drożdżowego. Powstała szybka i łatwa przek±ska, a jednocze¶nie ciekawa alternatywa dla p±czków. Może nie jest lekka, ale na pewno  zdrowa, bo przecież jabłuszko w ¶rodku;)

Ciasto:
Wykorzystałam przepis na ciasto z  przepisu na racuchy drożdżowe.

Dodatkowo:
kilka jabłek
cukier puder
olej do smażenia

Sposób wykonania:
Jabłka obrać i wydr±żyć z nich gniazda nasienne. Pokroić na plastry ok. 0,5 centymetra i zanurzać je w cie¶cie a następnie smażyć w głębokim tłuszczu. Po przestudzeniu, przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Smacznego!

¶roda, 03 lutego 2016, flusso
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów