Blog > Komentarze do wpisu

Kokosowe ciasto ucierane z nektaryn± i kruszonk±

Ostatnio upiekłam do pracy ciasto, mocno inspirowane tym  przepisem  ale z drobnymi modyfikacjami. Ponieważ niektórym posmakowało wrzucam przepis i zachęcam do wypróbowania. Jest bardzo proste, szybkie i smaczne. Ro¶nie puchate, pięknie pachnie a smakuje najlepiej jeszcze ciepłe. Kruszonka dodaje mu wyj±tkowego ma¶lanego aromatu i przyjemnie chrupie. Polecam!

Kokosowe ciasto ucierane z nektaryn± i kruszonk±

Składniki
3 szklanki m±ki
1 szklanka cukru
2/3 szklanki owocowej ma¶lanki (może być jogurt)
4 jajka
1/2 szklanki oleju
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2szklanki otr±b
1/2szklanki kokosu

dodatkowo:
2 nektaryny

Kruszonka:
10 dkg m±ki
5 dkg masła
5 dkg cukru pudru

Sposób wykonania:
Składniki kruszonki zagnie¶ć palcami. Jajka zmiksować z cukrem w mikserze, dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać, dołożyć owoce, mieszać. Przełożyć do formy . Piec ok.35 minut w temperaturze 180oC.

Smacznego!

Kokosowe ciasto ucierane z nektaryn± i kruszonk±

niedziela, 15 wrze¶nia 2013, flusso
Komentarze
2013/09/15 22:04:24
Smacznie wygl±da,bardzo lubię ciasta z owocami,pozdrawiam.
-
2013/09/16 08:43:54
lubię kokosowe smaki, więc to ciasto z pewno¶ci± by mi smakowało
-
2013/09/16 17:18:25
Mniam, bardzo lubię ciasta z kokosem. Podoba mi się wersja z nektarynk± .:) Na pewno by mi posmakowało.
-
Go¶ć: kinga, *.convergenze.it
2016/07/04 18:24:25
wITAM.jAKIEJ WIELKOSCI MA BYC BLACHA?
-
Go¶ć: kinga, *.convergenze.it
2016/07/04 18:34:59
bnjui
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów