Blog > Komentarze do wpisu

Schabowe roladki prowansalskie

Schab w całkiem nowej odsłonie. Smakuje wy¶mienicie i nie wymaga wiele zachodu. Polecam na niedzielny obiad :)

Schabowe roladki prowansalskie

Składniki:
6 plastrów schabu
gar¶ć oliwek
100g sera typu feta
gar¶ć kaparów
po gar¶ci ¶wieżych ziół (rozmaryn, bazylia, tymianek - można zast±pić suszon± mieszank± prowansalsk±)
kieliszek białego wina
sól, pieprz ziołowy
oliwa z oliwek

Sposób wykonania:
Dzień wcze¶niej mięso delikatnie rozbić, przyprawić sol±, pieprzem ziołowym, mocno obsypać ¶wieżymi ziołami. Skropić oliw± i zalać połow± wina.

Następnego dnia w miseczce rozmieszać pokrojone drobno oliwki, ser i kapary. Nakładać na plastry mięsa, zawijać, spi±ć wykałaczk±. Smażyć na oliwie po kilka minut z każdej strony, skrapiaj±c co chwilę reszt± wina, by mięso nie było zbyt suche.

Podawać od razu, najlepiej z frytkami i sałat± lodow±.

Smacznego!    

 

Schabowe roladki prowansalskie

niedziela, 04 listopada 2012, flusso
Komentarze
2012/11/04 01:26:00
to musi pysznie smakować
-
2012/11/04 09:56:57
mieszanka skladniku idealna wprost dla moich kubkow smakowych uwielbiam takie polaczenia:)
-
2012/11/05 17:00:04
bardzo fajne danie; zawsze to jakas odmiana od zwykłych
-
2012/12/01 10:19:41

@marta: to fakt, pyszne były :)

@blenda2007: W takim razie zapraszam do wypróbowania :)

@izaa_a: Nie spodziewałam się ze schab można tak smacznie podać :)
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów