Blog > Komentarze do wpisu

Ciasto 3 bit

Jedno z tych ciast, które ogląda się na wszystkich blogach i nie wiadomo kiedy oczywistym staje się że trzeba je zrobić :) Wbrew pozorom, nie jest bardzo skomplikowane, bo nie wymaga pieczenia.

Ciasto 3 bit

Składniki:
2 duże, lub co najmniej 10 paczek małych herbatników
1 puszka kajmaku
2 opakowania budyniu
0,5 litra mleka
0,5 kostki masła
4 łyżki cukru pudru

polewa:
2 opakowania kuwetury czekoladowej,
100 ml śmietanki 30%

Ciasto 3 bit

 

Sposób wykonania:
Przygotować budyń według przepisu na opakowaniu i zmiksować go z miękkim masłem. W drugiej misce ubić śmietanę z cukrem pudrem.

W foremce ułożyć warstwę herbatników, na nią wyłożyć kajmak. Następnie kolejną warstwę herbatników i budyń. Znów herbatniki a na to śmietanę. Na to ostatnia warstwa herbatników. Kuweturę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać ze śmietaną kremówką. Posmarować herbatniki. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Smacznego!

niedziela, 18 listopada 2012, flusso
Komentarze
2012/11/18 18:38:48
Zawsze mi się to ciasto podobało. :)
-
2012/11/18 18:42:05
mega pyszne i mega słodkie, ja wysiadam po jednym kawałku:)
-
2012/11/18 19:10:09
3 bit jest świetny, ale ten Twój, z tą polewą na górze jest wprost genialny ;-)
-
2012/11/20 20:53:52
Bardzo lubimy to ciasto. proste i pyszne :)
-
2012/11/24 23:44:32
od dawna mam chęć zrobić to ciasto
-
2012/12/01 10:20:40

@Inspirowane Smakiem: Oj, mnie też i końcu się skusiłam :)

@antka91: Nie wierzę że nie skusisz się na dwa :)

@kolorowapokrzywa: Dziękuję, prawdziwy też ma czekoladę wiec jakoś nie wyobrażałam go sobie bez ;) Poza tym bardzo lubię połączenie herbatników z czekoladą :)

@majanaboxing: O tak, to ciasto stworzone do lubienia :D

@izaa_a: skuś się koniecznie, nie pożałujesz! :)
-
Gość: , *.adsl.inetia.pl
2012/12/29 14:29:05
co zrobić żeby tak bardzo się nie rozwalało? mojego nie dało się pokroić ;/
-
2012/12/29 14:55:20
@Gość: Ono musi postać w lodówce, najlepiej całą noc. Jeśli jest konieczność kroić je wcześniej to chyba tylko wzdłuż przerw między herbatnikami, bo nie nasiąknięte będą się rozwalać pod uciskiem noża.
-
Gość: , *.neoplus.adsl.tpnet.pl
2016/01/18 16:44:41
Witam, chciałbym uzyskać informację odnośnie warstwy dotyczącej śmietany. w przepisie nie jest wskazana ilość śmietany?
-
Gość: renata, *.tktelekom.pl
2017/01/15 18:35:48
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów