Blog > Komentarze do wpisu

Tarta porzeczkowa z budyniem

Bardzo szybka i prosta tarta. Przez dodatek budyniu wilgotna. Jego słodki smak przełamuj± kwaskowate porzeczki. U nas prawie każdy kawałek wyrywali¶my sobie z ręki ;)

Tarta porzeczkowa z budyniem

Składniki:
30 dkg m±ki
10 dkg cukru
1/2 kostki masła
1 jajko
1 żółtko
aromat waniliowy
1,5 łyżki zimnej wody
szczypta soli
cukier puder do posypania

Budyń:
1 paczka budyniu
1,5 szklanki mleka

Dodatkowo: kilka gar¶ci czarnej porzeczki

Sposób wykonania:
M±kę wysiekać z masłem, dodać resztę składników i zagnie¶ć ciasto. Odłożyć do lodówki na godzinę. Rozwałkować i wyłożyć do foremki. Piec ok.30 minut w temperaturze 200oC. Wystudzić, przygotować budyń według przepisu na opakowaniu i lekko go ostudzić. Wyłożyć na tartę, obsypać porzeczkami.

Smacznego! 

Tarta porzeczkowa z budyniem

sobota, 04 sierpnia 2012, flusso
Komentarze
2012/08/04 18:56:53
apetycznie wygl±da :)
-
2012/08/04 19:23:29
Wspaniała tarta! Lubię ciacha z porzeczkami i same porzeczki. :)
Pozdrowienia ¶lę:)
-
2012/08/05 11:27:17
Ciekawa. Czarnych porzeczek na tarcie jeszcze nie widziałam:) Wygl±da bardzo apetycznie.
-
2012/08/05 15:17:25
wspaniale wygl±da
-
2012/08/05 17:28:09
o kurcze, wygl±da powalaj±co! my¶lę, że tak samo smakuje! uwielbiam porzeczki :)
-
2012/08/11 09:42:02
@aneczka11: Dziękuję :)

@majanaboxing: Dziękuję :) Ja też lubię porzeczki, ale wolę jak s± przełamane czym¶ słodkim. Pozdrowienia :)

@aciri, @shinawa: Dziękuję i polecam :) Musicie spróbować :)

@izaa_a: Dzięki :)
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów