Blog > Komentarze do wpisu

Kandyzowana skórka pomarańczowa

¦wi±teczne wypieki nie obejd± się przecież bez skórki pomarańczowej. Wiadomo, że domowa o wiele lepsza niż sklepowa, dlatego zachęcam żeby zrobić sobie póki jeszcze jest na to czas ;)

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Składniki:
2 pomarańcze
1 szklanka wody
1 szklanka cukru


Sposób wykonania:
Pomarańcze umyć - najlepiej wyszorować szczoteczk±. Obrać ze skórki (wykrawaj±c biał± czę¶ć, żeby nie była gorzka). Zalać wod± i odstawić na jeden dzień - zmieniaj±c kilka razy wodę. Po wyjęciu, pokroić w drobn± kosteczkę. Na głębokiej patelni zagotować wodę z cukrem, wrzucić skórki i gotować aż syrop odparuje. Odparowane przesuszyć rozłożone na desce i używać albo zapakować do słoiczka ;)

Smacznego!

Kandyzowana skórka pomarańczowa

wtorek, 20 grudnia 2011, flusso

Komentarze
2011/12/20 07:59:21
Ta skórka jest super, tez robiłam. Domowa najlepsza :)
-
2011/12/20 09:38:32
Pachnie ¶więtami na całego .
Domowa najlepsza
-
2011/12/20 20:32:41
W końcu co domowe to lepsze ;-) Mojej skórki nie suszę, jedynie na ciepło wkładam j± do słoiczka i używam kiedy jest potrzeba ;-)


www.przysmakiewy.pl
-
2011/12/21 00:10:54
@majanaboxing: Nie ma jak domowa :)

@lutka40: Oj pachnie w całym domu :D

@Biedr_ona: Ja chyba zużyję cały zapas i nic nie zostanie :D
-
2011/12/22 21:39:30
Zawsze kupowałam gotow± skórkę z pomarańczy, ale Twój przepis jest tak prosty, że teraz chyba zrobię taka sama :-) gratuluję wygl±da wybornie :-)
-
2011/12/22 23:16:44
@agattekh: Naprawdę prosta w wykonaniu a pyszna ;)
-
2011/12/30 15:13:00
Piękna ta skórka Ci wyszła! Ja swoj± bardziej odparowałam i jest taka kamienista. Czeka grzecznie w słoiczku na następny sernik:)
-
2012/01/01 13:54:31
@Anula: Dzięki! Czy ja widziałam słowo sernik? Bo sernik to ja zawsze i wszędzie!
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów