Blog > Komentarze do wpisu

Domowe burgery rybne

Dzisiaj moje świąteczne kulinarne odkrycie ;) Ponieważ z Karpikiem nie zawsze było mi po drodze (czego kompletnie nie rozumiem bo obecnie za nim szaleję) to pojawiały się u nas wszelkiego rodzaju paluszki rybne lub burgery. Na stałe weszły do repertuaru do czasu aż Mama przeczytała jakiś artykuł którego wolę nawet nie przytaczać ale wynikało z niego,  że gotowe burgery to samo zło. No i zostały nam dwa wyjścia, odpuścić albo zrobić domowe. Powiem Wam, że dawno nie jadłam nic lepszego! I to już nie chodzi o to jak w jakiejś gazecie obsmarowali te kupne, ale smak jest po prostu nieporównywalny. Polecam, jeśli raz zrobicie domowe, nigdy już nie zjecie ryby z kartonika :)

Domowe burgery rybne

Składniki:
1,5 kg filetów z ryby
2 jajka
2 kajzerki
mleko
sól
pieprz
łyżeczka suszonego rozmarynu
zielona pietruszka
koperek

bułka tarta do panierowania
olej do smażenia

Sposób wykonania:
Kajzerki namoczyć w mleku, Nastepnie starannie odcisnąć.  Filety rybne pokroić w drobną kosteczkę. Dodać odciśniętą bułkę, jajka, przyprawy, posiekaną zieleninę i starannie wyrobić. Formować nieduże kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. 

Smacznego! 

Domowe burgery rybne

czwartek, 29 grudnia 2011, flusso
Komentarze
Gość: aves, *.sileman.net.pl
2011/12/29 00:28:27
Suuuper
-
Gość: kasia, slodkiefantazje, *.home.aster.pl
2011/12/29 00:41:29
Wyglądają cudnie, uwielbiam ryby pod wszelką postacią, więc na pewno wypróbuję! :) pozdrawiam cieplutko
-
2011/12/29 06:49:33
Smakowitości!:)
-
2011/12/29 13:53:16
Jeszcze nie robiłam, ale już zapisuję. Będzie to jedna z pierwszych potraw w Nowym Roku!
-
2011/12/29 16:47:38
uwielbiam domowe burgery, i podpisuję się wszystkimi czterema kończynami, że kupne to samo zło :)

Twoje wyglądają przepysznie :)
-
2011/12/29 17:15:15
MHmh.. uwielbiam rybkę.. i te Twoje kotleciki też się świetnie prezentują ;-))


www.przysmakiewy.pl
-
2011/12/29 18:32:25
Za rybami w takiej wersji nie przepadam, za to zupa z poprzedniego przepisu - mm, aż mi zapachniało.
-
2011/12/29 20:05:22
Muszę wypróbować, bo te "paluszkowate" nie za bardzo lubię.
-
2011/12/29 21:16:46
Z kartonika nie tykam, a Twoje mnie zachwycają! Obiecuję sobie i Tobie, że w styczniu zrobię takie lub podobne na obiad :)
-
2011/12/29 21:46:40
kartonikowych nie jadamy, za to takie cuda uwielbiam :) robimy podobnie paluszki rybne i też są pyszne :)
-
2011/12/30 00:01:00
@aves: Smakowały? :)

@kasia: Jeśli lubisz rybki, to na pewno Ci się spodobają, bo czuć w nich rybkę a nie chemię i panierkę ;)

@majanaboxing: Oj taaak :)

@mopswkuchni: Trzymam Cię za słowo :D

@zawsze.oliwek: Dziękuję! Teraz i ja się pod tym podpisuję :D

@Biedr_ona: Może przypadną Ci do gustu? :)

@usagi-san: Nie można mieć wszystkiego, ale cieszę się że chociaż zupką zapunktowałam :D

@nemisiek: Daj znać czy posmakowały :D

@burczymiwbrzuchu: Dziękuję! Czekam na wieści czy posmakowały ;) Ja też już kartonikowych nie tknę!

@fantazjemagdyk: O fajny pomysł, paluszki też sobie ulepię następnym razem a co! :) Tylko więcej precyzji zapewne wymagają :)
-
Gość: -Beata-, *.tvtom.pl
2012/05/21 19:29:06
szkoda że tak późno przeczytałam, ale zawsze mogę kotlety zrobić jutro:-) Mąż się ostatnio pytał co to za przyprawa ten rozmaryn to będzie okazja żeby posmakował:-)))
-
2012/06/03 12:05:52
@-Beata-: I co? Jak z tym rozmarynem? Smakuje? :D
Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów